Bemutatkozunk

Reményeink szerint már hallott az Angyalsóhaj Alapítványról, amelyet makói, illetve a városhoz szorosan kötődő civilek hoztak létre.
A szervezet, amelynek alapítója Farkas László, az oktatás és a szociális támogatás terén szeretne új lehetőségeket teremteni a fiataloknak. Az alapító felkérésére az ügy mellé olyan, a városban ismert személyek álltak, akik saját szakmájukban sok éves tapasztalattal rendelkeznek, munkájukat elismerik.
A hét fős kuratórium tagjai: Kincses Tímea, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója, Juhászné Rácz Zita, a deszki kórház gazdasági vezetője, Dr. Csikota József, a Makói Magán Zeneiskola igazgatója, Botlik Anita szociális szakember, dr. Jeszenszky Diána jogász, és Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Bátori Éva - az Angyalsóhaj Alapítvány nagykövete

Bátori Éva vagyok, Makón születtem, operaénekesként jártam a világot és most 50 évesen úgy vélem itt az ideje, hogy szerzett tapasztalataimmal segítsem a fiatal, művészettel foglakozó generációt. Elolvasva Alma Mahler könyvét, vagy beszélgetve Konok Tamással, Jovánovics Györggyel - egyértelmű, hogy régebben a művészek ismerték egymást, sőt együtt alkottak, együttléteik gyümölcsözően hatottak nemcsak emberi, de művészi életükre is. Ennek visszaállítására, visszaszerzésére szeretnénk Makón lehetőséget adni a Művészetek katedrája keretein belül fiataljainknak.

A Kuratórium tagjai:

Farkas László

Alapító

„...És érezzék egy kézfogásról rólad,hogy jót akarsz …”

Mentőtisztként naponta megélem, hogy másokon segítsek. Erről a hivatásról egy pillanatra sem tudok megfeledkezni, ebben támogat a családom is. Feleségem évekkel ezelőtt megálmodta az Angyalsóhaj darabot, amelyet továbbgondolva született meg egy alapítvány gondolata. Az alapítvány szeretné megteremteni azokat a feltételeket, amelyekkel egy-egy nehéz sorsú gyermek mindennapját örömtelibbé tesszük. Szeretnénk megnyerni célunk megvalósításához olyan művészeket, akik segítenek abban, hogy azok a gyermekek, akik magukban hordozzák a tehetség csíráját, szárnyat kapjanak és kibontakozzanak, akár a művészi pálya felé induljanak. Legyen Makó a Művészetek  Katedrája! Ismerjék meg minél többen városunkat! 

Botlik Anita

Szociális szakember

2001 óta tevékenykedem különböző szociális területen. A nehéz életkörülmények, veszteségek elviselését mi, mentálhigiénés szakemberek könnyíthetjük meg. Célom: mások életének jobbra fordítása, életminőségének javítása saját szakmai lehetőségeimen belül.

Dr. Csikota József

Karnagy-igazgató, egyetemi adjunktus

Az alapítvány célkitűzései hasonlítanak az eddigi munkásságom értékeihez: a lehető legtöbb gyermek számára biztosítani az elérhető legmagasabb szakmai színvonalú művészetoktatást, különös tekintettel a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekekre. 

Dr. Jeszenszky Diána

Jogász

Fontosnak tartom a magas színvonalú művészeti oktatás megteremtését, a tehetséges fiatalok támogatását, és mint szociális szférában dolgozó, szívügyemnek tekintem a hátrányos helyzetű, rászoruló családok segítését.

Juhászné Rácz Zita

Közgazdász, gazdasági igazgató

Hiszem azt, hogy a helyi, civil kezdeményezésre létrejött alapítvány jó lehetőséget nyújt arra, hogy figyeljünk és segítsünk a környezetünkben élő, gondokkal küzdő embertársainkon, és minél több rászoruló makói családot megajándékozzunk, megerősítve ez által az egymás iránt érzett felelősségtudatot.

Kincses Tímea

Közoktatási szakértő, szaktanácsadó

Pedagógusként, köznevelési intézmény igazgatójaként, oktatási szakemberként szívesen vállaltam, hogy egy olyan nemes cél mellé álljak - esélyt adni, kezet nyújtani a hátrányos helyzetű és a tehetséges gyermekeknek - mely az Angyalsóhaj alapítvány fő célkitűzése.

Varga Márta

Kommunikációs szakember

A jó ügyek mellé állni szakmai kihívást jelent a számomra, mert a médiazajban alig jut figyelem a pozitív kezdeményezéseknek. Azon fogok dolgozni, hogy az Angyalsóhaj Alapítvány céljairól és sikeres működéséről minél többen szerezhessenek tudomást.