Több mint 60 fiatal jelentkezett a Művészetek Katedrájára

Az idén második évébe lépő szabadegyetem Augusztus 6-tól 15-ig tart, elismert mestertanárokkal indul a képzés négy művészeti ágban.

A tavalyi első évhez képest jóval többen jelentkeztek az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett Művészetek Katedrájára, így a négy művészeti ágban mintegy 60 fiatal fog majd részt venni az augusztus elején kezdődő szabadegyetemen.

Farkas Éva Erzsébet, az alapítvány fővédnöke elmondta, a legfontosabb cél, hogy a tehetséges fiatalok kiváló szakemberektől tanulhassanak a művészeti ágakban, ne kelljen más nagyvárosokba utazni.

A vizuális kultúra kurzust Czibolya Kálmán makói független filmes többek között a dél-koreai Wangtae Lim filmrendezővel tartja majd, Petrás Mária a népi éneket tanitja, Natalia Gorbunova pedig hárfakurzust tart.  Sonkodi Rita, makói származású festőművész a festészeti kurzus vezetője lesz, a fiatalok ezen a papírszínház készítésével is megismerkedhetnek.

A több helyszínen zajló kurzusokat kerekasztal beszélgetések is színesítik, idén Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és Koltay Gábor filmrendező, érdemes művész lesz a meghívott vendég ezeken.