Nagyon tetszik a pöttöm pajtiknak a játékos fejlesztés

Nagyon tetszik a pöttöm pajtiknak a játékos fejlesztés

A Pöttöm pajtik tábora egy közös élményhét az 1-3 éves babáknak és szüleiknek. A táborban Siketné Torma Gabriella vezetésével gyógypedagógusok, konduktorok, logopédusok, a korai fejlesztésre specializálódott szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel: játékos tornával, beszéd- és ritmusfejlesztéssel, állatasszisztált foglalkozásokkal szereznek élményt a résztvevőknek.

A mai napon mi is bekukkantottunk a foglalkozásokba, amelyeket úgy válogattak össze a szakemberek, hogy ellensúlyozzák a vizuális ingerek túlsúlyát. Sajnos már a picik is a digitális eszközök bűvöletében élnek és olyan hatások érik közben őket, melyek rendkívüli módon leterhelik a fejlődő idegrendszert. A táborba érkező gyermekek nemcsak mondókáztak, és mozogtak játékosan, hanem ételfestékkel színezett élelmiszerekkel játszhattak önfeledten: gyúrták, adagolták, keverték, lapították, púpozták a színes rizsszemeket, tésztát, magvakat.

A pöttöm pajtikat a cseperedők követik: a jövő héten az iskolába készülőknek tart játékos ráhangolódást Koczkás Anikó és csapata.

Köszönjük az önkéntesek áldozatos munkáját!