Művészetek Katedrája – másodszor

Művészetek Katedrája – másodszor

Idén augusztus második és harmadik hetében zajlik majd Makón a Nyári Összművészeti Szabadegyetem. Az Angyalsóhaj Alapítvány tavalyi, sikeres kezdeményezése után immár másodszor teszi lehetővé művészeti képzésben részesülő fiatalok számára, hogy nyári kurzus keretében mélyítsék tudásukat, fejlesszék képességeiket. A Művészetek Katedrája 4-5-7-és 10 napos kurzusain a művészeti ágak olyan kiválóságaitól tanulhatnak, mint Petrás Mária népdalénekes, keramikus, Natalia Gorbunova hárfaművész, Sonkodi Rita festőművész, valamint Czibolya Kálmán független filmes és a Dél-Koreából érkező Wangtae Lim filmrendező. A szabadegyetem a képzés mellett, kiegészítő programokkal is gazdagítja a város művészetkedvelő közönségét.

Filmes, festő, népi ének és hárfa kurzusokkal hívja Makóra a fiatal tehetségeket a Művészetek Katedrája, ahol kiváló művészek, sajátos szellemiséggel képzik és oktatják majd őket. Országszerte ugyanis sok művészeti tábor és kurzus van, de csak nagyon kevés olyan, ahol a fiatal tehetségek képzését öszművészeti jelleggel fűszerezik.

A tavalyi évhez hasonlóan két szabadtéri beszélgetéssel is színesítik a város kulturális életét a szervezők: A Szabadegyetemi Placc vendége lesz Vashegyi György, Liszt Ferenc–díjas karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint Koltay Gábor Balázs Béla-díjas rendező, Érdemes művész.