Már meghaladta a 100 főt a nyári táboraink résztvevőinek a száma

Már meghaladta a 100 főt a nyári táboraink résztvevőinek a száma

Ezen a héten az Erzsébet ház az értelmi sérült fiatal felnőtteké.

Nagyné Kéri Ilona Katalin gyógypedagógus és segítői komplex művészeti fejlesztő programot állított össze a 14 makói és térségbeli résztvevőnek.

Ők jellemzően 25–30 éves kor felettiek, a Pápay Endre nevét viselő helyi oktatási intézményben tanultak, most pedig otthon, családi körben élnek, esetleg az Értelmi Fogyatékosok Érdekvédelmi Szervezete (ÉFOÉSZ) klubját látogatják.

A mesepárnás pedagógiai gyakorlatokról a tábor vezetője elárulta,: a mesepárna egy nagy textilből készített tárgy, ami mindig az épp aktuális mese helyszínét adja. Erre helyezik fel a bábokat, vagyis a történet szereplőit. A párna segítségével a sérültek sokkal könnyebben el tudják képzelni az adott mesét, sőt, maguk is a szereplőjévé válhatnak.

Az egy hét alatt minden nap más és más mesét dolgoznak fel a fiatalokkal és ezek köré építik fel a különböző foglalkozásokat.

Ma reggel egy kiskosárnyi üdítőitallal érkezett a fiatalokhoz, Vargáné Szalados Klára gyógypedagógus, a Pápay Endre iskola tagintézményvezetője, az alapítvány kuratóriumának tagja és részt vett az első játékos programban is.