Javában zajlik a Művészetek Katedrája

A Művészetek Katedrája idén négy művészeti ággal várja a fiatal és tehetséges diákokat mintegy másfél héten át. Kedd délután Farkas Éva Erzsébet polgármester Sonkodi Rita és Natalia Gorbunova óráján járt.

Négy helyszínen folyik a Művészetek Katedrája a városban: a Bagolyvárban Sonkodi Rita, makói származású festőművész festészeti képzést vezet, a Makói Magán Zeneiskolában Natalia Gorbunova hárfakurzus tart, a Fájdalmas Szűzanya Kápolnában Petrás Mária a népi éneket tanít, illetve Czibolya Kálmán Wangtae Lim filmrendezővel vizuális kultúra tanfolyamot tart a Koronában.

A délután során Farkas Éva Erzsébet polgármester két helyszínen járt: a Bagolyvárba és a Makói Magán Zeneiskolába látogatott el, hogy betekintsen az ott folyó munkába. A város első embere hangsúlyozta: a Művészetek Katedrája az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagoknak köszönhetően született meg, ahová minden olyan tehetséges fiatal, diákot és művészeteket kedvelőket várnak, akik neves művészektől szeretnének tanulni. A jövőben akár bővülhet az ágak repertoárja is.

Naszradi Réka festészeti kurzuson vesz részt, amelyet Sonkodi Rita vezet. A 14 éves kislány szeptemberből 8. osztályos lesz, később történész szeretne lenni. Hobbiként választotta a képzőművészetet: nagyon szeret rajzolni.

– Kedvenc színem a magenta, amely a rózsaszín és a lila közötti keverékszín, de kimondott kedvelt témám nincs. Szeretek mitológiai lényeket és képzeletbeli dolgokat ábrázolni – fogalmazott Réka.

Sonkodi Rita makói származású festőmész azt találta ki, hogy két témát választ a gyerekeknek: az egyik papírszínház készítése, a másik hangszerek ábrázolása. Natalia Gorbunova a hárfajátékba vezeti be a résztvevőket. A Makói Magán Zeneiskolában található kurzuson közel tíz gyermek vesz részt és klasszikus dallamokkal ismerkedhetnek meg.