Gyüre Villőt támogatja az Angyalsóhaj Alapítvány

Az Angyalsóhaj Alapítvány és a Givaudan Hungary Kft. tehetséges makói fiatalokat támogat a tanév közeledtével. A Makói Magán Zeneiskolában a pedagógusok javaslatára Gyüre Villőt jutalmazta az alapítvány és a cégóriás.

Az Angyalsóhaj Alapítvány megalapításakor három célt tűzött ki maga elé: a szociálisan rászorulók támogatását, a tehetséges makói fiatalok felkarolását, illetve egy összművészeti szabadegyetem működtetését. A tanév közeledtével három tanulót jutalmaznak meg. Elsőként a Makói Magán Zeneiskola elsőéves tanulóját, Gyüre Villőt részesítették elismerésben. Villő idén lett az intézmény tanulója, jelenleg zongorán tanul. A Kálvin Téri Református Általános Iskola diákja nemrég került Makóra, előtte Ajkán, Szegeden és Várpalotán is lakott szüleivel.

– Először furulyán és fuvolán kezdtem, de mivel nagyon szeretek énekelni is, ezért esett a zongorára a választás, mert emellett azt is lehet – fogalmazott Villő. A 11 éves kislány nagyon szereti a Makói Magán Zeneiskolát és tanárát is, Benedekfi Tündét is.

Juhászné Rácz Zita, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagja a díj átadása előtt kiemelte: azért esett Villőre a választás tanárai alapján, mivel a kislány nagyon tehetséges és szorgos – első éves létére már másodéves anyagokat tanul. Az egyesület és a Givaudan Hungary Kft. hat félévre – három éven keresztül – átvállalta Villő tanulmányainak költségeit.

Csikota József igazgató-karnagy elmondta: az iskola 24. tanéve nagyon eredményes és sikeres volt. A mintegy ezerfős diáksereggel hangversenyeken, országos és nemzetközi megmérettetéseken vettek részt, ahonnan dobogós helyezésekkel térhettek haza. A jubileumi év is jónak ígérkezik: számos rendezvénynek, meghívásnak tesznek eleget, illetve ők is készülnek programokkal, nemzetközi találkozókkal.