Ezért tüntették ki a makói gyárat

Az év mecénása-díjjal tüntette ki az Angyalsóhaj alapítvány a Givaudan makói gyárát egész éves támogatói munkájának elismeréseként. A svájci tulajdonú üzem most egy hónapon át meleg élelmet biztosít a makói mentősöknek és a helyi kórház koronavírus-osztályán dolgozóknak.

Hétfőn – a lezárt dobozokon olvasható címkék tanúsága szerint – brokkolis csirkemellet ebédelhettek besamellel és karottás rizzsel azok a mentősök, illetve kórházi dolgozók, akik a Givaudan makói gyárának jóvoltából, az Angyalsóhaj alapítvány közreműködésével jutottak meleg ételhez. A cég ügyvezetője, Karkas Mihály még november végén értesítette az alapítvány fővédnökét, Farkas Éva Erzsébetet, hogy advent idején, december 1-től december 23-ig, hétfő és szombat között minden nap 50 ember részére ebédet ajánl fel.

A kuratórium úgy határozott, hogy a járvány elleni küzdelemben élen járó dolgozók részesüljenek az 1 millió forint értékű felajánlásból – 15 adagot kapnak a mentősök, 35-öt pedig a kórházi dolgozók minden munkanapon. Karkas Mihály ügyvezető igazgató azt mondta lapunknak, az ételt az üzemi konyhán készítik.Ez persze nem az egyetlen jótékony célú felajánlása volt az üzemnek. Mi is beszámoltunk például arról, hogy télhez közeledvén rendszeresen tűzifát osztanak a gyár közelében élő rászorultaknak, illetve számítógépeket adományoznak óvodáknak, iskoláknak, de szájmaszkokat is készíttettek a makóiaknak, a kórháznak pedig intenzív terápiás műszereket juttattak. Mindezt a makói Angyalsóhaj alapítvány Az év mecénása díjjal ismerte el. Hétfőn a gyár bejáratánál az ezt jelképező bronz plakettet Karkas Mihálynak Farkas László, a szervezet alapítója és Farkas Éva Erzsébet fővédnök adta át. Utóbbi elmondta: a díj annak elismerése, hogy az alapítvány megítélése szerint idén a Givaudan tette a legtöbb felajánlást Makón.

Az ételszállító autót mi is elkísértük a mentősökhöz, ahol Hangai József mentőtiszt vette át jelképesen az ebédet. Azt mondta, ez nagy segítség nekik, hiszen csak az elmúlt hónapban 18 ezer 500 kilométert tettek meg bajtársai mentési feladatok ellátása érdekében, és jól esik nekik a bázisra visszatérve a finom étel.