Beírták nevüket a ballagók a Bartók évkönyvébe

Műsorral búcsúztak iskolájuktól a nyolcadikosok, majd a hagyományokat követve, beírták nevüket a Bartók évkönyvébe, és egy közös éneklés után a léggömbjeiket is a levegőbe engedték. Átadásra került a Bartók-díj és az Angyalsóhaj Alapítvány díja is.

Elbúcsúztak a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók székhelyintézményének végzős diákjai. A ballagókat tanáraik és diáktársaik köszöntötték, Borkáné Dudás Mónika intézményvezető beszédében visszaemlékezett az utóbbi nyolc évre, és jó tanácsokkal látta el a ballagókat.

Az ünnepségen megannyi dicséret és jutalom gazdára talált, hiszen rendkívül sokszínű módon tettek tanúbizonyságot tehetségükről és kitartásukról a nyolcadikosok. Átadták a Bartók-díjat is, amelyet minden évben egy diák kaphat meg, aki példamutató magatartásával és tudásával képviseli az iskola szellemiségét. A Bartók Bélát arcképét ábrázoló ezüstözött bronzplakettet és a velejáró könyvvásárlási utalványt László Levente Imre kapta. A díjazott elárulta, nagyon örült a kitüntetésnek és szép emlékekkel gondol majd vissza iskolájára, tanulmányait pedig a József Attila Gimnáziumban folytatja majd.

Az Angyalsóhaj Alapítvány díját Farkas László elnök és Szilágyi Réka intézményegység-vezető adta át. Az alapítvány kuratóriuma a nevelőtestület javaslata alapján két végzős tanulót, Bíró Alex ütős és Kiss Virág Sára kürtös növendékeket jutalmazta. A Givaudan Hungary Kft. patronálásának köszönhetően, egyenként nettó 50 ezer forint értékű támogatásban is részesültek a diákok. Bíró Alex és Kiss Virág Sára is a szegedi Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolában fogja folytatni tanulmányait. A ballagás zárásaként a búcsúzó tanulók osztályfőnökükkel együtt beírták nevüket az iskola évkönyvébe, és felengedték léggömbjeiket, így búcsúzva általános iskolájuktól.