Angyali segítség érkezett

Angyali segítség érkezett

Forrás: www.promenad.hu

A makói Kerekes Bernadett egyedül neveli 19 hónapos kislányát, Zoét, így minden segítség jól jön. Kápolna utcai házukba csütörtökön Farkas Éva Erzsébet kopogtatott be, aki az Angyalsóhaj Alapítványon keresztül elhozta a fiatal édesanyának és gyermekének a polgármesteri cafetériájának e havi részét.

A makói Angyalsóhaj Alapítványt tavaly áprilisban többek között azzal a céllal hozták létre, hogy nem csupán tehetséges fiatalokat karoljanak fel, hanem szociálisan rászorulókat is támogassanak. - Az alakuló ülésünkön bejelentettem, hogy minden hónapban egy-egy családnak felajánlom a polgármesteri cafetéria juttatásomat - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A városvezető csütörtökön a Kápolna utcában lakó Kerekes Bernadettéket kereste fel, hogy átadja az Erzsébet-utalványt.

A polgármester nem csupán az utalvánnyal érkezett, hanem egy kis ajándékcsomaggal is. Kerekes Bernadett kislánya, a 19 hónapos Zoé egy zöld dínót is kapott. A kislány boldogan ölelte magához a plüss állatkát és bevitte a szobájába, hogy megmutassa a többi kedvencét is. Farkas Éva Erzsébet is követte Zoét és egy kicsit játszottak a plüssökkel.

- Egyedül nevelem Zoét, amikor dolgozom, jelenleg a makói önkormányzatnál vagyok adminisztrátor, akkor a kicsi bölcsiben van - árulta el a 23 esztendős édesanya, aki végzettsége szerint csecsemő és kisgyermek nevelő-gondozó. Ezért minden támogatás jól jön nekik. Kerekes Bernadett elmondta: a családja sokat segít nekik, illetve Zoé apukája - akivel külön költöztek - is sok minden munkát elvégez a ház körül.

Zoé nagyon szereti az egészséges gyümölcsleveket és a különféle tejkészítményeket, így ezeket fognak az ajándékba kapott utalvánnyal vásárolni. - Természetesen alapvető élelmiszerek is kerülnek majd a kosárba, nagyon örülök ennek a felajánlásnak - emelte ki Kerekes Bernadett.