Újra Művészetek Katedrája Makón

Augusztus 6 és 15 között másodjára tartják meg a Nyári Összművészeti Szabadegyetemet, ismét négy kurzussal, hazai és külföldi neves művészekkel.

A tavalyi első alkalom után újra szervez Művészetek Katedráját az Angyalsóhaj Alapítvány. Farkas Éva Erzsébet elmondta, a szabadegyetem fő célja, hogy a Makón és a térségben élő, művészetet tanuló fiatalok nemzetközi hírnevet szerzett művészektől tanulhassanak.

Makó polgármestere hozzátette, a városban két kiváló művészeti iskola is működik, a katedra nem akar konkurenciájuk lenni, inkább a kiegészítésük, akik ezekben tanulnak, így nyáron plusz képzést kaphatnak.

A négy kurzust idén Sonkodi Rita festőművész, Petrás Mária Magyar Örökség-díjas népdalénekes, Natalia Gorbunova hárfaművész-tanár, és Czibolya Kálmán független filmes tartja.

Az idén 25 éves Makói Videóműhely vezetőjének vizuális kultúra kurzusához csatlakozik többek között Wangtae Lim fimrendező, Ázsia legnagyobb televíziós egyetemének, a DIMA-nak professzora is, illetve Thaiföldről és Vietnámból is érkeznek vendégek.

A Katedra Plusz szabadtéri beszélgetésein ezúttal Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Koltay Gábor Balázs Béla-díjas rendező, Érdemes művész lesznek a meghívottak.

A Művészetek Katedrájára a jelentkezési lapját az Angyalsóhaj Alapítvány honlapjáról lehet letölteni, itt érhetők el a részletes információk is. Az alapítvány a részt vevőket támogatja, így a kurzusok díjából nagy kedvezményt kapnak.

A festészeti kurzus 23 ezer, a népi ének 15 ezer, vizuális kultúra 20 ezer, a hárfa pedig 15 ezer forintba kerül majd.